Àmbit territorial

L’àmbit territorial de Bretxa Digital 0 en aquesta primera fase és el de les comarques de Terres de l’Ebre: Montsià, Terra Alta, Ribera d’Ebre i Baix Ebre.  

La URV compta amb un Campus Universitari a Tortosa que pot fer de punt  quan a l’organització d’activitats formatives al territori. De la mateixa manera, podem utilitzar les instal·lacions per a fer la constitució de les comunitats de pràctica. 

És un territori amb ciutadania amb necessitat de millorar el seu nivell de competència digital. Aquesta els ajudaria a millorar la seva interacció social i també, en el cas dels segments de la població diversificat i ampli per a raons diverses, per aprendre a manegar de manera responsable les eines digitals, per millorar les seves expectatives d’incorporació al món del treball bé com emprenedors o per a altri, per aplicar les eines digitals a la vida quotidiana.  

Existeixen iniciatives ja iniciades a les que podríem sumar el nostre projecte com per exemple l’Agència de desenvolupament local del Consell Comarcal del Montsià. 

Competència digital ciutadana: cap a una bretxa digital 0 és un projecte finançat amb el suport de la Diputació de Tarragona (ref. 2020PGR-DIPTA-URV14). Aquest projecte es va iniciar l’1 de novembre de 2020 amb una durada de 8 mesos.